RotuaariRallin säännöt

Tervetuloa kisaamaan RotuaariRalliin perjantaina 13.5.!

Lämpimästi tervetuloa mukaan kevään hauskimpaan tapahtumaan! Mukana on monipuolinen kattaus Rallirasteja, joissa joukkueenne pääsee käyttämään älyä, nopeutta ja nokkeluutta. Toiminnallisia rasteja on 16 kpl ja virtuaalirasteja lähes 40 eli tekemistä riittää varmasti koko 16.40 – 20.00 väliselle ajalle; kukin tiimi suorittaa rasteja omaan tahtiinsa, osa kaikki ja osa sen mikä on päivän fiilis ja kunto!

Kilpailu on mobiilisovelluksen avulla toteutettava kaupunkiseikkailu, jonka tarkoituksena on annetussa ajassa (kello 16.40 – 20.00) kerätä pelialueella sijaitsevilta rasteilta mahdollisimman paljon pisteitä. Mitä enemmän rasteja ehtii kiertää, sitä parempi mahdollisuus on kerätä mahtava määrä pisteitä. Virtuaalirasteista saa keskimäärin 1-2 pistettä / oikea vastaus, toiminnallisten rastien maksimipisteet on 10 pistettä / rasti.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Jokamiesluokka ja Erikoisluokka

 • Joukkueen koko on kummassakin kisaluokassa min. 2 ja max. 6 hlöä
 • Joukkueen on kuljettava yhtenä joukkueena koko kilpailun ajan
 • Pukukoodia ei ole, mutta eikö olisi hauskaa, jos joukkueella olisi yhtenäinen teema?
 • Taktikointi kunniaan – kilpailureittiä kannattaa pelin kuluessa suunnitella ja ruuhkaista rastia ei välttämättä kannata jäädä odottamaan vaan palata siihen myöhemmin
 • Rastilta toiselle saa siirtyä kävellen tai juosten – polkupyörillä ja muilla ajoneuvoilla siirtyminen on kiellettyä
 • Joukkueiden tulee saapua maalialueelle (Rotuaarin aukio) viimeistään pelin päättymisen jälkeen klo 20.00 – paitsi tapaturman tmv. sattuessa. Tällä varmistetaan kaikkien pisteiden kirjautuminen ActionTrack-sovelluksen hallintajärjestelmään.
 • Muista huolehtia omasta ja muiden nesteytyksestä ja muistattehan pukeutua sään vaatimalla tavalla
 • Ikuista joukkueenne Rallikuvin ja -videoin ja tägää #rotuaariralli, YouTubessa RotuaariRalli
 • Hauskaa pittää olla!

Kisatoimisto Rotuaarin aukiolla tapahtumapäivänä ja rannekkeiden nouto klo 14 lähtien

Tapahtuman lähtö- ja maaliintulopaikkana toimii Rotuaarin aukio, jossa palvelee myös kisatoimisto; tapahtumapäivänä 13.5. kello 14.00 - 20.30 välisen ajan. Saapuessaan tapahtumaan ryhmästä yksi jäsen noutaa kisatoimistosta koko joukkueen kisarannekkeet. Rannekkeiden nouto on mahdollista klo 14 eteenpäin ja ne voi noutaa kuka tahansa joukkueen jäsenistä (muutkin kuin yhteyshenkilö). Mukaan tarvitaan vain pääsyliput joko puhelimesta näytettynä tai printattuina lippuina.

Keskiviikkona 11.5. joukkueiden yhteyshenkilöt saavat peliin liittymiseen tarvittavat osallistujaohjeet sähköpostitse ja vielä tapahtumapäivänä perässä kello 12 mennessä pelin käynnistämiseen tarvittavan käynnistyskoodin.

STARTTI JA MUUTA YLEISTÄ INFOA:

Lähdöt tapahtuvat porrastetusti kello 16.40 – n.16.45 välisenä aikana. Ensimmäisenä lähtevät Erikoisluokan joukkueet ja toisena Jokamiesluokan joukkueet.

Kisatoimiston yhteydessä toimii narikka (narikkamaksu 1 € / osallistuja, maksu tasaraha tai pankkikorttimaksu). Valvottu narikka aukeaa kello 16.00.

Mikäli kaikki joukkueen jäsenet eivät ehdi klo 16.30 aloitukseen, riittää, että paikalle pääsevät joukkueen jäsenet lähtevät suorittamaan rasteja käytyään hakemassa kisatoimistosta tarvittavat materiaalit. HUOM! Mikäli kaikki joukkueen jäsenet saapuvat paikalle vasta klo 16.30 jälkeen (viimeistään 17.30 mennessä), tulee joukkueen noutaa kisarannekkeet kisatoimistosta ennen Rallin aloittamista!

Huomioithan, että RotuaariRallin toteutuksessa käytetään ActionTrack-sovellusta - vähintään yhdellä joukkueessanne tulisi siis olla Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää käyttävä matkapuhelin tai tabletti. HUOM! Rastit ovat ns. gps-rasteja eli niiden aktivoimiseksi puhelimen gps-paikannin tulee olla toimiva ja säädetty tarkkuudelle erittäin tarkka. Mikäli puhelimen gps-paikannin on huono tai jopa rikki, rasteja ei saa aktiviisiksi ja niitä ei voida suorittaa. Otattehan tämän huomioon valitessanne joukkueen käyttämää pelilaitetta. HUOM! Actiontrack-sovellukseen on tullut paljon päivityksiä viimeisen vuoden aikana, joten mikäli pelin lataavalla henkilöllä on jo sovellus puhelimessaan, tulee se POISTAA JA LADATA UUDESTAAN ja sen jälkeen vasta liittyä peliin QR-koodilla!

Huomioithan, että RotuaariRallin toteutuksessa käytetään ActionTrack-sovellusta - yhdellä joukkueessanne tulee olla joukkueenne pelipuhelin johon peli ladataan (Android- tai iPhone)

HUOM! Rastit ovat ns. gps-rasteja eli niiden aktivoimiseksi puhelimen gps-paikannin tulee olla toimiva ja säädetty tarkkuudelle erittäin tarkka. Mikäli puhelimen gps-paikannin on huono tai jopa rikki, rasteja ei saa aktiviisiksi ja niitä ei voida suorittaa.

Vastuullisena järjestäjänä tapahtumassa toimii Tapahtumatuotanto Voltti Oy.

Pidetään yhdessä huolta tapahtuman turvallisuudesta

Olemme tehneet suunnitelman osallistujien, yhteistyökumppaneiden ja järjestäjän edustajien kuten talkoolaisten turvallisuuden takaamiseksi. Olemme tehneet tapahtuman palveluihin kuten kisatoimistoon sekä yleisesti pelialueelle järjestelyitä, joiden avulla minimoimme ylimääräisiä kontakteja ja ruuhkien syntymistä.

Rallikansan turvallisuusohjeet tapahtumapäivänä:

 • Tärkeintä on, että sairaana pysytään kotona! Terveenä olet lämpimästi tervetullut mukaan – jos sairastut, ilmoita asiasta meille ja osallistumisesi siirretään vuoden 2023 tapahtumaan
 • Yski ja aivasta siis kertakäyttöiseen paperinenäliinaan. Käytön jälkeen laita liina heti roskiin ja pese / desinfioi kädet hyvin. Käsienpesupisteitä löytyy Rotuaarin aukiolta ja toiminnallisilla rasteilla on käsidesiä.
 • Käytä halutessasi kasvomaskia. Tätä suosittelemme ja jos käytät, muista vaihtaa maski uuteen ja puhtaaseen riittävän usein tapahtuman aikana.
 • Muista pitää turvavälit, suositus 2 m – anna edellisen joukkueen suorittaa rasti ja tehtävä rauhassa loppuun ennen omaa vuoroanne.

Tapahtuman osallistumismaksu ei sisällä tapaturvavakuutusta vaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Tapahtuman järjestäjä on hankkinut vaadittavan vastuuvakuutuksen ja Rotuaarin aukiolla on ensiapuvarustus (kysy tarvittaessa kisatoimistosta). Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

Seuraavat asiat on hyvä muistaa:

 • ota huomioon mahdolliset terveydelliset seikat ennen osallistumista suorituksiin; tällaisia ovat esim. sydänsairaudet, niska- ja selkävaivat / muut nivelvaivat sekä esim. raskaus.
 • rastituomari ohjaa oikeaan suoritustapaan eli kuuntelethan huolella annetut ohjeet

Osallistumisen peruutus

Osallistumismaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan ja palautus koskee ainoastaan sairastuneen henkilön osuutta, ei koko joukkueen osallistumismaksua. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle luovuttamalla hänelle pääsylippusi tai osallistumisoikeiden voi siirtää ensi vuoden 2023 RotuaariRalliin. Lääkärintodistuksiin liittyvissä asioissa sekä osallistumisoikeuden siirroissa ota yhteyttä info@rotuaariralli.fi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Voit poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksista halutessasi.