RotuaariRallin säännöt

Tervetuloa kisaamaan RotuaariRallin perjantaina 18.9.!

Mukaan on ilmoittautunut lähes 70 joukkuetta - luvassa on huikea tapahtuma täynnä hauskanpitoa! Mukana on monipuolinen kattaus Rallirasteja, joissa joukkueenne pääsee käyttämään älyä, nopeutta ja nokkeluutta. Toiminnallisia rasteja on 15 ja virtuaalirasteja lähes 40.

RALLIN PELIOHJE LÖYTYY TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Rallikansa, arvostamme palautettanne - voit vastata palautekyselyyn tästä linkistä >> lämmin kiitos!

Kilpailu on kaupunkiseikkailu, jonka tarkoituksena on annetussa ajassa kerätä kaupunkialueella sijaitsevilta rasteilta mahdollisimman paljon pisteitä. Mitä enemmän rasteja ehtii kiertää, sitä parempi mahdollisuus on kerätä pisteitä. Virtuaalirasteista saa keskimäärin 1-2 pistettä / oikea vastaus, toiminnallisten rastien maksimipisteet on 10 pistettä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Jokamiesluokka ja Erikoisluokka.

 • Joukkueen koko Jokamiesluokassa on 2-6 henkilöä ja Erikoisluokassa 2 henkilöä
 • Joukkueen on kuljettava yhtenä joukkueena koko kilpailun ajan
 • Pukukoodia ei ole, mutta eikö olisi hauskaa, jos joukkueella olisi yhtenäinen teema?
 • Taktikointi kunniaan – kilpailureittiä kannattaa pelin kuluessa suunnitella ja ruuhkaista rastia ei välttämättä kannata jäädä odottamaan vaan palata siihen myöhemmin
 • Rastilta toiselle saa siirtyä kävellen tai juosten – polkupyörillä ja muilla ajoneuvoilla siirtyminen on kiellettyä
 • Joukkueiden tulee saapua maalialueelle (Rotuaarin aukio) viimeistään pelin päättymisen jälkeen klo 19.30 – paitsi tapaturman tmv. sattuessa. Tällä varmistetaan kaikkien pisteiden kirjautuminen ActionTrack-sovelluksen hallintajärjestelmään.
 • Muista huolehtia omasta ja muiden nesteytyksestä
 • Ikuista joukkueenne Rallikuvin ja -videoin ja tägää #rotuaariralli, YouTubessa RotuariRalli
 • Hauskaa pittää olla!

Kisatoimisto Rotuaarin aukiolla ja rannekkeiden nouto klo 14 lähtien

Tapahtuman lähtö- ja maaliintulopaikkana toimii Rotuaarin aukio, jossa palvelee myös kisatoimisto; tapahtumapäivänä 18.9. kello 14.00 - 20.30 välisen ajan. Saapuessaan tapahtumaan ryhmästä yksi jäsen noutaa kisatoimistosta koko joukkueen kisarannekkeet. Rannekkeiden nouto on mahdollista jo klo 14 eteenpäin ja ne voi noutaa kuka tahansa joukkueen jäsenistä (muutkin kuin yhteyshenkilö). Mukaan tarvitaan vain pääsyliput joko puhelimesta näytettynä tai printattuina lippuina.

Keskiviikkona 16.9. joukkueiden yhteyshenkilöt saavat peliin liittymiseen tarvittavat QR-koodin sekä osallistujaohjeet sähköpostitse.

Lähdöt tapahtuvat porrastetusti kello 16.10 – n.16.20 välisenä aikana. Ensimmäisenä lähtevät Erikoisluokan joukkueet ja toisena Jokamiesluokan joukkueet

Kisatoimiston yhteydessä toimii narikka (narikkamaksu 1 € / osallistujam maksu tasaraha tai pankkikortimaksu).

Mikäli kaikki joukkueen jäsenet eivät ehdi klo 16 aloitukseen, riittää, että paikalle pääsevät joukkueen jäsenet lähtevät suorittamaan rasteja käytyään hakemassa kisatoimistosta tarvittavat materiaalit. Mikäli kaikki jäsenet saapuvat paikalle vasta klo 16 jälkeen (viimeistään 17:30 mennessä), tulee joukkueen noutaa kisarannekkeet kisatoimistosta ennen Rallin aloittamista!

Huomioithan, että RotuaariRallin toteutuksessa käytetään ActionTrack-sovellusta - vähintään yhdellä joukkueessanne tulisi siis olla Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää käyttävä matkapuhelin tai tabletti. HUOM! Rastit ovat ns. gps-rasteja eli niiden aktivoimiseksi puhelimen gps-paikannin tulee olla toimiva ja säädetty tarkkuudelle erittäin tarkka. Mikäli puhelimen gps-paikannin on huono tai jopa rikki, rasteja ei saa aktiviisiksi ja niitä ei voida suorittaa. Otattehan tämän huomioon valitessanne joukkueen käyttämää pelilaitetta. HUOM! Actiontrack-sovellukseen on tullut paljon päivityksiä viimeisen vuoden aikana, joten mikäli pelin lataavalla henkilöllä on jo sovellus puhelimessaan, tulee se POISTAA JA LADATA UUDESTAAN ja sen jälkeen vasta liittyä peliin QR-koodilla!

Vastuullisena järjestäjänä tapahtumassa toimii Tapahtumatuotanto Voltti Oy.

Kohti turvallista tapahtumaa 

Olemme tehneet tarkan suunnitelman osallistujien, yhteistyökumppaneiden ja järjestäjän edustajien kuten talkoolaisten turvallisuuden takaamiseksi. Olemme tehneet tapahtuman palveluihin kuten kisatoimistoon sekä yleisesti pelialueelle järjestelyitä, joiden avulla minimoimme ylimääräisiä kontakteja ja ruuhkien syntymistä. Osallistujamäärän ollessa tänä vuonna huomattavasti normaalivuotta pienempi, uskomme että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista – muistetaan kuitenkin, että kaikki tämä on meistä kaikista kiinni. 

Rallikansan turvallisuusohjeet tapahtumapäivänä:

 • Tärkeintä on, että sairaana pysytään kotona! Terveenä olet lämpimästi tervetullut mukaan – jos sairastut, ilmoita asiasta meille ja osallistumisesi siirretään vuoden 2021 tapahtumaan
 • Korona leviää pisaratartuntana. Yski ja aivasta siis kertakäyttöiseen paperinenäliinaan. Käytön jälkeen laita liina heti roskiin ja pese / desinfioi kädet hyvin. Käsienpesupisteitä löytyy Rotuaarin aukiolta ja toiminnallisilla rasteilla on käsidesiä.
 • Käytä halutessasi kasvomaskia. Tätä suosittelemme ja jos käytät, muista vaihtaa maski uuteen ja puhtaaseen riittävän usein tapahtuman aikana.
 • Vältä koskettelemasta silmiä, nenää ja suuta.
 • Muista pitää turvavälit, suositus 1-2 m – anna edellisen joukkueen suorittaa rasti ja tehtävä rauhassa loppuun ennen omaa vuoroa
 • Vältä turhia kontakteja, tervehtiä voi muutenkin kuin kättelemällä ja halaamalla

Tapahtuman osallistumismaksu ei sisällä tapaturvavakuutusta vaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Tapahtuman järjestäjä on hankkinut vaadittavan vastuuvakuutuksen ja Rotuaarin aukiolla on ensiapuvarustus (kysy tarvittaessa kisatoimistosta). Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

Seuraavat asiat on hyvä muistaa:

 • ota huomioon mahdolliset terveydelliset seikat ennen osallistumista suorituksiin; tällaisia ovat esim. sydänsairaudet, niska- ja selkävaivat / muut nivelvaivat sekä esim. raskaus.
 • rastituomari ohjaa oikeaan suoritustapaan eli kuuntelethan huolella annetut ohjeet

Osallistumisen peruutus

Osallistumismaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan ja palautus koskee ainoastaan sairastuneen henkilön osuutta, ei koko joukkueen osallistumismaksua. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle luovuttamalla hänelle pääsylippusi tai osallistumisoikeiden voi siirtää ensi vuoden 2021 RotuaariRalliin. Lääkärintodistuksiin liittyvissä asioissa sekä osallistumisoikeiden siirroissa ota yhteyttä info@rotuaariralli.fi.